Teplo je peklem pro štěňata a nemocné psy

14.05.2015 06:59

Psi se ochlazují mnohem hůř než lidé. Vedra špatně snášejí psi některých plemen, obézní či trpící srdečními chorobami. Záleží i na jejich stáří, horké počasí vadí hlavně štěňatům a starým psům.U psů záleží na plemeni. Tropické teploty hůř snášejí zejména psi se zkrácenou čelistí, například buldoci, boxeři nebo pekinézové. Podobně jako lidé, vedra špatně snášejí i psi obézní či trpící srdečními chorobami.

"Záleží i na stáří psa, protože horké počasí vadí hlavně štěňatům a starým psům, jejichž organismus hůř reguluje teplotu. Přítěží je v létě  i hustá srst," 

 

Venčit k večeru

 

S pejskem nechodte ven za největších veder, ale spíš brzy ráno či večer. Pokud se přesto se psy vydáte na výlet, měli by jste vybírat taková místa, která nejsou vystavena přímému slunci, třeba parky či lesy.

V parných dnech se psi ochlazují mnohem hůř než lidé. "Lidé se ochlazují pocením, pes ale potní žlázy nemá, a navíc má často hustou srst. Proto se může přehřát rychleji než člověk," . Psi jsou za velkých veder odkázáni pouze na zrychlené dýchání a vyplazenýjazyk. Proto by měli mít po celý den dostatečný přísun spíše studené pitné vody. Ta je důležitá jednak pro ochlazování, jednak proto, že stravu většiny psů tvoří suché granule. Z toho důvodu potřebují pít daleko víc než psi krmení klasickým způsobem. V letním období je spotřeba tekutin mnohem větší. Psy zvyklé na vodu mohou jejich majitelé i polévat. Pokud je však budou koupat v přírodě, musí dávat pozor na sinice.

 

Zpět